Wanneer u het lastig vindt om zelf een afspraak te plannen, kunt u dit ook vragen aan de doktersassistent(e) van uw huisartsenpraktijk. Zij/hij kan dan samen met u een afspraak inplannen.
Momenteel geen bijzonderheden.
Afspraak maken
Indien uw zorgverlener een inspannings-ECG voor u heeft aangevraagd via ZorgDomein of u een papieren aanvraagformulier heeft meegegeven, kunt u een afspraak plannen via ons algemene telefoonnummer.
Als uw zorgverlener heeft aangegeven dat u ook een hartecho (echocardiografie) moet laten maken, in combinatie met de inspannings-ECG, dan heeft u een gecombineerde afspraak nodig voor een inspannings-ECG én een hartecho. Het is belangrijk dat u dit aangeeft als u de afspraak maakt.
Meenemen naar uw afspraak
Legitimatiebewijs
Neem een paspoort, ID-kaart of rijbewijs mee. Wij hebben dit nodig om te verifiëren dat u de persoon bent, waarvoor de aanvraag is gedaan.
Lees meer over deze verplichting
Patiëntbericht of aanvraagformulier
Indien u een aanvraagformulier van uw huisarts heeft meegekregen bent u verplicht deze mee te nemen.
Zorgverzekeringspas
Overzicht medicijnen
Medicatieoverzicht (een overzicht van alle medicijnen die u gebruikt, u kunt dit zelf maken of opvragen bij uw apotheek)
Voorbereiding
U kunt het beste makkelijk zittende (sport)kleding en sportschoenen dragen of meenemen. Smeer uw huid op de dag van het onderzoek niet in met bodylotion, zalf of crème. De elektroden blijven anders niet goed zitten.
Het onderzoek
Het onderzoek begint met een rust-ECG. Hiervoor neemt u met ontbloot bovenlichaam plaats op een hometrainer. Er worden 10 elektroden met plakkers op uw rug en borst geplaatst. Soms kan het daarbij nodig zijn om overtollige beharing op de borstkas gedeeltelijk weg te scheren. Deze elektroden zijn via draden verbonden met het ECG-apparaat. Tijdens de meting moet u zo stil mogelijk blijven zitten op de hometrainer. Dit gedeelte van het onderzoek duurt niet langer dan enkele minuten. U krijgt een bloeddrukmeter om uw arm, waarbij er een bloeddrukmeting in rust wordt gemaakt. Als er geen bezwaren zijn om inspanning te verrichten, mag u gaan fietsen. U fietst in totaal ongeveer 10 minuten, waarbij de belasting langzaam wordt opgevoerd. Het onderzoek gaat door totdat de maximale inspanning is bereikt of het voor uzelf te zwaar wordt. Het onderzoek duurt in totaal ongeveer een half uur.
Uitslag
De resultaten van het onderzoek worden beoordeeld door onze cardioloog en binnen 2 werkdagen naar uw zorgverlener gestuurd. Uw zorgverlener zal de uitslag daarna met u bespreken.
Meer informatie
Wilt u meer informatie over hartafwijkingen? Kijk dan op de website van de Hartstichting.
Bent u verhinderd
Als u bent verhinderd, verzoeken wij u om dat uiterlijk 24 uur van tevoren aan ons door te geven. Als u te laat afzegt of niet komt opdagen voor een afspraak, zijn wij genoodzaakt de kosten aan u door te berekenen.
Kosten
Dit onderzoek valt binnen het basispakket van uw zorgverzekering. Hiervoor geldt wel het eigen risico. Meer informatie over de kosten kunt u vinden in ons tarievenoverzicht.
Voor de zorgverlener
U kunt een inspannings-ECG aanvragen via ZorgDomein of met behulp van een aanvraagformulier biometrie. Het is belangrijk dat u de aanvraag nauwkeurig invult. Dit doet u met een overzicht van de medicatie die wordt gebruikt, de cardiale voorgeschiedenis en de huidige klachten en reden voor de aanvraag.
U ontvangt de uitslag van de inspannings-ECG zo mogelijk via Sleutelnet. Mocht u geen lifeline adres hebben, dan verzenden we de uitslag per post of fax. In geval van ernstige afwijkingen wordt u door ons gebeld zodra de uitslag binnen is, zodat u direct actie kunt ondernemen voor een vervolgonderzoek.
Contact zorgverlener
Neem contact op met onze cardioloog als u:
- een vraag heeft over de uitslag;
- wilt overleggen met een specialist over de mogelijke vervolgstappen.
U kunt onze cardioloog bereiken via het volgende mailadres: cardio@scal.nl