Wijziging telefonische bereikbaarheid en meer nieuws!

Wijziging-telefonie

Verbeteren telefonische bereikbaarheid
We merken dat veel patiënten bellen naar SCAL voor het maken van een afspraak voor bloedafname of met andere vragen. Dit kan soms leiden tot lange wachttijden, ook voor onze zorgverleners. Tot 1 mei is SCAL voor zorgverleners en patienten bereikbaar op telefoonnummer: 071 - 516 00 20. 

Vanaf 1 mei kunnen zorgverleners ons uitsluitend bereiken via een direct nummer. Het nummer voor patiënten en algemene vragen blijft het vertrouwde nummer: 071 - 516 00 20. Via dit nummer zijn geen keuzeopties meer te horen voor zorgverleners. Dit gaat er aan bijdragen dat patiënten en zorgverleners makkelijker bij de juiste afdeling terecht komen. Zorgverleners ontvangen voor 1 mei per mail overzicht van de telefoonnummers vanaf 1 mei.

Aankondiging naamswijziging Eurofins Salux
SCAL Medische Diagnostiek en Eurofins Salux hebben elk hun eigen rijke geschiedenis en zijn nauw met elkaar verbonden.  SCAL is het vertrouwde gezicht voor zorgverleners in de 1e lijn en patiënten in de regio Leiden. Eurofins Salux voert alle klinisch chemische analyses uit en is tevens een betrouwbare partner voor laboratoriumdiagnostiek voor diverse zorgorganisaties, bedrijven en overheidsinstellingen.

Vanaf 1 mei 2024 verandert Eurofins Salux haar naam naar Eurofins SCAL, zodat de sterke verbinding tussen SCAL en Eurofins Salux meer zichtbaar wordt.

Wat betekent de naamswijziging ?
Wanneer u na 1 mei belt met SCAL, zult u horen dat u verbonden bent met 'Eurofins SCAL'. Dit doen we omdat we Eurofins SCAL en SCAL gebruik maken van hetzelfde telefoonnummer. Verder verandert er niets aan de dienstverlening van SCAL voor zorgverleners en patiënten.

Achtergrond en vragen
Heeft u vragen over de bovengenoemde veranderingen? Of heeft u de mail met telefoonnummers voor zorgverleners niet ontvangen? Neem dan contact op met uw relatiebeheerder of stuur een mail naar: relatiebeheer@scal.nl.