ECG in rust

Een ECG (elektrocardiogram) of hartfilmpje, geeft een beeld van de elektrische activiteit en werking van uw hart. Een ECG wordt gemaakt om informatie te krijgen over de conditie en werking van uw hart. Het rust-ECG geeft een indicatie voor de aan- of afwezigheid van eventuele hartspierziekten, (doorgemaakt) zuurstoftekort van de hartspier en/ of hartritmestoornissen. 

Praktische informatie

De voorbereiding

Op de dag van het onderzoek mag u de huid niet insmeren met bodylotion of crème, de elektroden hechten anders onvoldoende.

Het onderzoek

Voor het maken van een ECG worden elektroden op uw borst, armen en enkels geplakt. Hiermee wordt de hartactiviteit gemeten. Tijdens het maken van een ECG in rust ligt u op de onderzoekstafel. 

Neveneffecten

Het onderzoek wordt door onze patiënten als niet belastend ervaren.

De uitslag

Uw ECG wordt beoordeeld door onze cardioloog. De uitslag wordt vervolgens gestuurd naar de arts die dit onderzoek voor u heeft aangevraagd. Hij/zij zal de uitslag van het onderzoek met u bespreken.

Mee te nemen naar het onderzoek:

Ø  Het ingevulde aanvraagformulier voor onderzoek van uw behandelend arts (verwijzing)

Ø  Het inschrijfbewijs van uw ziektekostenverzekering

Ø  Uw legitimatiebewijs

Ø  Medicijnen, indien van toepassing

 

Meer informatie?

Als u nog vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met onze medewerkers.

Zij zijn op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur te bereiken op tel. 071 – 516 00 20.

 
Bekijk in de locatiezoeker waar u terecht kunt voor een ECG, en maak telefonisch een afspraak via telefoonnummer; 071 - 516 00 20.  


N.B. U bent wettelijk verplicht uzelf te kunnen identificeren wanneer u medische zorg ontvangt. Vergeet daarom niet uw identiteitsbewijs mee te nemen bij uw bezoek aan een SCAL-locatie.